
Precice 2.2’nin günümüzde tüm dünyada ve hatta en gelişmiş ülkelerde dahi kullanılan en başarılı, güvenli ve konforlu yöntem olduğu bilinmektedir. Şimdi ise aynı firma tarafından birçok bakımdan daha üstün Precice Stryde çivisi’ni tanıtmaktan mutluluk duyuyoruz.
Bu yazımızda daha çok iki yöntem arasındaki benzer ve Stryde çivisini farklı kılan yönler üzerinde duracağız.
Precice 2 ile Stryde arasındaki benzer özellikler:
- Her iki çivi de tamamen bacak içerisinden(internal) uygulanan sistemler.
- Uzatma işlemi diğer yöntemlere göre daha konforlu ve daha az ağrılıdır.
- Uzatma mekanizmaları aynıdır.
Ancak Stryde çivisinin Precice 2 çivisinin dezavantajlarını ortadan kaldıran pek çok özelliğinin olduğunu söyleyebiliriz.
Precice 2 ile Stryde arasındaki farklar:
- Stryde çivisi titanyum yapımı ve Precice’dan daha güçlü ve daha sağlam ham maddeden yapılmıştır.
- En önemli fark ise: Precice 2 sistemi uzatma dönemi boyunca hastanın tam ağırlığını kaldıramaz ve tek bacak uzatmada koltuk değneğine iki bacak uzatmada ise tekerlekli sandalyeye gerek vardır. Stryde ise hastanın tam ağırlığını taşıyabilir. Sadece ilk birkaç hafta koltuk değneklerine ihtiyaç duyulur ve sonrasında hasta desteksiz de yürüyebilir.
- Kan sulandırıcı ilaçlara Stryde yönteminde ihtiyaç yoktur
- Precice sytrde çivisi Precice 2 çivisinden yaklaşık 2 kat daha pahalı ve bundan dolayı fiyatlar da 2 ye katlanabiliyor. Fiyat bilgisini ameliyat olmak istediğiniz doktorlardan muayene olmak yoluyla öğrenebilirsiniz.
Yukarıdaki bilgilerden de anlaşılacağı gibi Stryde çivisi Precice çivisinin dezavantajlı yönlerini kaldırmak ve hastaya daha fazla hareket kabiliyeti kazandırmak için tasarlanmıştır.Şu anda Stryde çivisinin dezavantajı dünya çapında sınırlı kullanımıdır.
Precice Stryde şuanda yalnızca birkaç ülkede kullanılmaktadır. Bunlardan birisi de; Türkiye.
Bütçeniz kısıtlıysa kendiniz için aşağıdaki uzatma yöntemlerini de inceleyebilirsiniz.
Precice 2
Günümüzde kullanılan en gelişmiş ve en konforlu tekniktir ve ülkemizde de birçok doktor tarafından uygulanmaktadır. Fiyatının yüksek oluşu ve ameliyat sonrası uzatma döneminde hastanın ağırlığını taşıyamaması en büyük dezavantajıdır.
Kombine Yöntem
Cihaz çıkarma süresi 3-4 ay ve fiyatları tamamen içeriden sistemlere göre daha hesaplı olduğu için Türkiye’de en çok tercih edilen kemik uzatma tekniğidir.
Holyfix
Monolateral(tek taraflı) olarak uygulanan yöntem ilizarov tekniğinin dezavantajlı yönlenlerini gidermek için tasarlanmıştır.
İlizarov
Bilinen ilk kemik uzatma yöntemidir ve günümüzde geliştirilmiş versiyonu uzatma ameliyatı dâhil kemik eğriliği ve parçalı kırıklarda dahi uygulanmaktadır.